Christina Nord Wahldén: Kort kjol – Rövid szoknya

Továbbra se Anna Kareninázok, ezt másfél nap alatt olvastam el, mert a hetedikeseknek ez most a kötelező olvasmány, egy nagyon megrázó mű, ami a fülszöveg szerint minden iskolában kötelező kéne legyen.

A könyv úgy kezdődik, hogy Myran, azaz Madeleine egy tanyasi ház tetején ül, és nézi a tanyát, nyárra küldték ide, és arról elmélkedik, mi volt egy évvel ezelőtt. Nem derül ki az első pár fejezetből, miről is van szó. Aztán Myran emlékezni kezd. Egy éve fejezte be a gimi első évét, 16 éves volt akkor. Kimentek Stockholmban a Djurgårdenre bulizni, ittak, aztán a barátnője rosszul lett és hazament, ő meg két osztálytársával, fiúkkal hazament. Még ittak kicsit, beszedtek egy kis amfetamint is. Ekkor a fiúk nekiestek a lánynak, és mindketten megerőszakolták. De mint a könyvből kiderült, nem is ez az igazi horror, hanem az, ami utána következik. Emberekkel találkozni, orvoshoz, rendőrségre járni, tárgyalásokra, szembesülni a többiekkel, osztálytársakkal, akik szerint Myran csak magát okolhatja, részeg volt, és rövid szoknyában volt. Ő ezt el is hiszi sajnos.

Tényleg megrázó könyv, az írónő rendőrségen dolgozott egy ideig, onnan van az ötlet, és tényleg hihetetlen hitelességgel mutat be mindent, még a lány belső tusáit is. Valamint az igazi célja, hogy megszólítsa az ifjúságot, bemutassa, micsoda horror lehet egy bulis estéből.

Advertisements

Leave a comment

Filed under ifjúsági, svéd, svédül

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s