John Updike: Az eastwicki boszorkányok

Eastwicki boszorkányok, ez is valami olyan dolog volt, amiről sokat hallottam, de sose tudtam igazán, hogy kik azok, mik azok, így hát valamiért kaptam magam és elolvastam. Még szerencse, hogy nem megnéztem, nincsenek az általam megkérdezett emberek túl nagy véleménnyel a filmről.

Nade. Miről is szólt a könyv? Ezzel tettem le. Valahogy nekem nem volt egyértelmű. Sőt, ez is egyike volt azoknak a könyveknek, amit csak úgy elolvastam, és észre se vettem, hogy elolvastam. Nem volt semmi olyan nagyon magával ragadó, izgalmas, letehetetlen benne, és mégis jó volt.

A három eastwicki boszorkány – egyáltalán…három? Mert csak ők a boszorkányok Eastwickben? Mindenesetre ők biztosan, barátnők, néha varázsolgatnak, összejárnak, talán többek is, mint barátnők, falják a férfiakat, és szeretnék megszerezni a misztikus férfit, Darryl Van Horne-t, aki valamiért nagyon vonzó számukra (nekem nem volt az, egy cseppet sem).

Boszorkányok akkor vannak? Meddig terjed a hatalmuk? Visszavonható-e egy rontás, egyáltalán, hogy jön be a lelkiismeret kérdése? Érdekes, érdekes, bár kissé tényleg megfoghatatlan.

Advertisements

Leave a comment

Filed under amerikai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s