David Mitchell: Felhőatlasz

covers_216340Hamarabb láttam a filmet, mint olvastam a könyvet, ez is ritka, ilyen se szokott megtörténni velem gyakran, de valahogy akkor kimaradt az a tudat, hogy igen, ez létezik könyvben is, nem tudom, miért. Aztán megláttam egyik olvasós lánykámat ezzel rohangálni, és jól kölcsönkértem.

Kissé lassan haladtam vele, de nembaj, megérte, sok mindenre fény derült, amire a filmből nem, bár így is vannak homályos pontok. Némelyik rész lassabban haladt, másik gyorsabban, de mindegyikben volt valami, ami zavart.

Adam Ewing története kicsit unalmas volt, a levelek a kastélyból néha bő lére voltak eresztve érdektelen témáról. Bár a Robert Frobisher név a világ legszebb neve, ezt megállapítottam, de ő volt az is, akinek a viselkedésére nem leltem magyarázatot. Louisa Rey története tetszett talán a legjobban, pörgős volt, és kedveltem Lousiát. Szonmi sztorija se volt rossz, abban halálra idegelt, hogy x helyett ksz-szel írnak mindent, takszi, okszigén, nem tudom, mi volt pontosan az, amit ezzel bizonyítani akartunk, de biztos, nagyon jövőbeli és posztmodern. A középső történetben pedig az írásmód és a stílus volt  váááh.

Tényleg minden mindennel összefügg? Érdekes kérdés.

Advertisements

Leave a comment

Filed under angol, merengős

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s