Jeff Norton: MetaWars – Fight for the Future

Egy világ, ahol már olyan rossz a gazdasági helyzet és az életszínvonal, hogy az emberek sokkal szívesebben menekülnek az úgy metanevezett Metaszférába, ahol avatárként beszélgethetnek, találkozhatnak akár olyanokkal is, akiktől sok-sok kilométer választja el őket. Egy világ, ahol az embereknek már születéskor csatlakozót építenek a gerincébe, hogy minél könnyebben online felületre léphessenek. Egy világ, ahol már az iskola is a virtuális világban létezik.

És egy világ, ami konstans harcban áll, a Millenial és Guardian csoportok vezetésével. A Millenial csoport meggyőződése, hogy a Metaszféra azé, aki kitalálta. A Guardianok szerint pedig szabad kéne legyen.

Kinek az oldalán áll vajon Jonah, akinek az apja meghalt egy merényletben? Teljesen egyértelmű, hogy a merénylők ellenében áll. De az viszont már nem egyértelmű, apja kinek az oldalán állt.

Megindul a versenyfutás, hogy a négy szerverközpontból az elsőt megkaparintsák – és természetesen Jonah akarva-nem akarva, de az egésznek a közepén találja magát.

Sorozat persze, milyen jó, hogy van négy szerverközpont, nem? 🙂

Nem hittem, hogy nekem tetszeni fog egy ilyen könyv, ami avatárokról, metavilágról és ilyesmiről szól. Elsősorban ennek az olvasóközönsége az ifjúság, akik annyi időt töltenek a gép előtt, hogy maga az író nyilatkozta azt, hogy az volt a szándéka, hogy így próbálja megszerettetni az olvasást. De hát úgy látszik, ez van, óhatatlanul szerelembe esek mindennel, ami ifjúsági…

Advertisements

Leave a comment

Filed under angolul, ifjúsági, kanadai, kortárs, scifi, utópia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s