Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.

hűvTovábbra is fenntartom, hogy márpedig ez nem Szent Johanna. A tanárok helyett sokkal nagyobb hangsúly helyeződik itt a leányok életére, lelkére, és minden mására, mintsem hogy szóról szóra leírja nekünk Dóri, mi is volt az iskolában.

Mindkét lányra rátalál a szerelem ebben a kötetben, amit melyik hogy visel és kezel, de hát nem egyszerű, hogyha az ember tizennégy, maholnap tizenöt éves. Ráadásul az is nagyon tetszett ebben a könyvben, hogy bár a maga kicsi-béna módján, de beszél a szexről, mert a szexről igenis beszélni kell, ezt nem találtam én reálisnak Johannáéknál is, hogy komolyan, tanárként mondom, hogy ha bemegyek egy hetedik-nyolcadik osztályba, ott sincs más téma, a kilencedikben meg, ahova Dóri-Nóri jár, ott meg aztán főleg nagyon erőteljes, és akkor az idősebb korosztályt még nem is említettem.

Dóriban meg azt szeretem még nagyon, hogy végtelenül jólelkű, és nagyon szeretne mindenkin segíteni, mindent jól elrendezni, Lillának, a virtuális barátnőjének is, meg a körülötte levő embereknek is. Az is igaz, hogy mindezt bénán csinálja, nyomoz, terveket sző, és általában pofára ejti saját magát, de attól még kedvelem, jófej lány.

A variálódós elbeszélés továbbra is tetszik. Meg úgy az egész.

Advertisements

Leave a comment

Filed under ifjúsági, magyar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s