Graeme Simsion: Rosie-sorozat

Egybe veszem a kettőt, sokkal ésszerűbb ( 😀 ) így írni róla, mint külön-külön.

covers_343656Sokat hallottam a könyvről a molyon, aztán megvettem a barátomnak, mert a fülszöveg alapján úgy éreztem, neki sem árthat elolvasni, hogy kiművelje kicsit az érzelmeit. (Gonosz-e vagyok :). Ő még nem olvasta, de én már igen.

Roppantul megkedveltem a genetikus Dont, aki azt gondolja, az érzelmek is leírhatók, képletekbe foglalhatók, mindenki kényére-kedvére bánhat velük, és nem kell itt irracionáliskodni. Nem akar egyedül élni, ezt eldöntötte, de akárkivel sem óhajtja összekötni az életét. Megalkotja hát a tökéletes kérdőívet, amellyel kiválasztja a tökéletes társat. Kár, hogy olyan ugye nincsen.

Rosie viszont van, a leányzó a lehető legtávolabb áll Don ideáljától, de valamiért mégis jó időt tölteni vele, ki hitte volna.

Rosie mondjuk nekem abszolút antipatikus volt, oldalanként háromszor óhajtottam volna felpofozni, dehát nem lehetett sajnos.

Kíváncsian varom, lesz-e ez még így se?

 

Lett. Összeházasodtak hát, New Yorkban élnek éppen, dolgoznak, gyereket várnak. Don persze nem tud érzelmekkel állni a dologhoz, sokkal inkább kénytelen covers_378650 ésszerűen ismételten, kiművelni magát, rajzolni, megtanulni könyvekből, hogy lehet levezényelni egy komplett szülést. Szerintem ez tökéletesen mutatja a szeretetét, valakinek nehezebben megy mondani, de kimutatni jobban tudja. Még ha erre Don maga sem jön rá. Hogy nem csak a feleségét, de a barátait is igenis szereti, és ez a tetteiben nyilvánul meg.

A könyv szerkezete nem tetszett, vontatott volt, logikátlan, csapongó, helyenként erőltetett. De az alaptörténet maga az menő.

Advertisements

Leave a comment

Filed under ausztrál, humor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s